Tänään tuli Talotekolta toisen kierroksen luonnokset:

1293767.jpg

1293769.jpg

1293770.jpg

Nyt näyttää jo vähän paremmalta. Kuten aavistelimme, piti rappuset vaihtaa khh:n puoleiselle seinustalle eteisessä. Kodinhoitohuonetta ei siis pystynyt toteuttamaan aivan niin kuin olimme suunnitelleet, mutta kaivattua lisätilaa saatiin kuitenkin. Ja se vaatehuone. Kirjastohuoneesta on nyt jouduttu hieman nipistämään neliöitä pois, mutta eiköhän tuo vielä ole ihan kohtuullinen - melkein saman kokoinen kuin meidän nykyinen makuuhuone. Ja olohuone on kuitenkin reilun kokoinen.

Keittiöön on myös näköjään tullut lisää kaappitilaa kun takkaa siirrettiin keskemmälle taloa. Mahtuisikohan keittiöön nyt pieni aamiaispöytä/-taso baarijakkaroineen...? Tuohon olohuoneen ja keittiön väliin sopisi hyvin sellainen ei ihan kattoon asti ylettyvä seinä. Haaveilen myös uniikista, paikalla muuratusta, valkoisesta rapattupintaisesta takasta, jossa voisi olla muurattuna kapea ja korkea paikka puille, esim. piipun vieressä. Takan ei tarvitsisi olla ihan noin pyöreä, vaan enemmän suorakaiteen mallinen. Ja takan viereen on suunniteltu tasoa TV:lle. Yhdellä työkaverilla on kuulemma tiedossa hyvä muurari.

Yläkerta alkaa olla nyt oikeastaan täydellinen. En ainakaan äkkiseltään keksi mitä siinä muuttaisin. Ehkä WC:ssä voisi olla kattoikkuna valoa tuomassa...?

Autokatokseen saatiin myös kaivattua leveyttä. Samalla katto muuttui harjakatoksi.

Eilen saimme yllättäen puhelun tulevilta naapureiltamme. He painivat samojen ongelmien, eli tontin kapeuden, kanssa. Haikailevat myöskin tallia kahdelle autolle talon jatkoksi. Selvisi, että he ovat suunnitelleet tallia juuri meidän puoleiselle rajalle ja meidän katos tulee siis sen rinnalle. Naapurin luvallahan saa rakentaa 4 m lähemmäs rajaa, joten periaatteessa meilläkin olisi mahdollisuus kahden auton katokselle jos rakentaisimme ne naapurin kanssa vieretysten lähes rajaan kiinni. Tai ehkä jopa seinät vastakkain. Tällöin käynti takapihalle voisi olla talon ja katoksen välistä, ja koska talot eivät kuitenkaan tulisi lähelle toisiaan, ei autokatosten sijoittelusta vierekkäin luulisi olevan mitään haittaa. Päinvastoin.

Mikko kertoi naapurin vaikuttavan ihan mukavalta tyypiltä ja he olivat suunnitelmissa samassa vaiheessa kuin mekin. Aloittavat todennäköisesti työt raksalla samaan aikaan talvea vasten. Tuumimme myös, että maaperätutkimuksenkin voisi yrittää tehdä kimpassa jos sellaiselle tulee tarvetta.

Tämä muuttuu aina vain mielenkiintoisemmaksi...