Suunnitelmat ovat taas edenneet ja luonnoksia on pyöritetty nyt kolmanteen vaiheeseen asti. Edelleen Teri-talojen palvelu on ollut erinomaista.

1375016.jpg

Alakerran pohjaan tehtiin muutamia ihan pieniä hienosäätöjä. Pohdimme TV:n paikkaa, jolloin Kari ehdotti kirjaston oven siirtämistä ikkunaseinälle. Näin olohuoneeseen jää enemmän ehjää seinäpintaa. Myös takkaa muutettiin hieman, eli hormi lähtee suoraan takan päältä jolloin takan viereen saatiin pätkä seinää. Tämä on todennäköinen paikka TV:lle.

Keittiön kalustusta muutettiin siten, että astianpesukone ja vesipiste siirrettiin ruokapöydän lähelle ja baaritaso poistettiin. Mietimme olisiko keittiössä tilaa jonkinlaiselle keskisaarekkeelle - se ei kuitenkaan varmaan ole ihan tuollainen kuin yllä olevassa piirroksessa. Lopullinen suunnittelu tehdään sitten keittiökalustemyyjien kanssa.

Kodinhoitohuoneeseen otettiin 10 cm lisätilaa teknisestä tilasta. Voi olla että sieltä saadaan vielä parikymmentä senttiä lisää, mutta se selviää vasta kun LVI ja sähkösuunnitelmat on tehty. Pesuallas siirrettiin pesupaikan viereen ja pesutorni oviaukon viereen jotta vierelle jää laskutilaa pyykeille. Siivouskaappi siirtyi ulko-oven viereen ja pukuhuoneeseen tuli 30 senttinen pyyhekaappi. Nämäkin toiminnot suunnitellaan lopulliseen kuosiinsa sitten myöhemmin.

Yläkerta on pysynyt entisellään, mutta kadunpuoleisesta julkisivusta on nyt kolme erilaista vaihtoehtoa:

1375018.jpg

Julkisivu on tuntunut takapihan puoleen nähden vähän tylsältä. Vaihtoehtona on lisätä yläkuvan mukainen poikittaisharja myös kadun puolelle. Tällöin yläkerran WC olisi täyskorkeaa tilaa ja myös rappusten yläpäähän tulisi ikkuna. Tämä ratkaisu tuo reippaat 3.000,- lisäkustannuksia.

Alla on taas n. 500 lisäeuron ratkaisu, jossa pääoven yläpuolella on harjakatos. Tämän vaihtoehdon ongelma on se, että lumi valuu kahden katoksen väliin, josta pitäisi päästä kulkemaan.


1375022.jpg

Tässä onkin nyt pohdittavaa seuraavaksi viikoksi kun suunnittelijat lomailevat. Pääsiäisen jälkeen he ovat luvanneet laskea kokonaiskustannusarvion ja talopaketin hinnan. Olemme vähän huolissaan siitä, että budjetti paukkuu reippaasti yli, mutta Make vakuutteli tänään että olemme vielä ihan budjetin raameissa näillä kaikilla ratkaisuilla.

Mikko soitteli eilen tulevalle naapurille ja heidän puolestaan on ok, että katos rakennetaan 2 metriä rajasta. Heille tulee todennäköisesti samanlainen ratkaisu, joten katokset olisivat sitten vierekkäin. Hyvä niin.