Raksailussa on pieni hengähdystauko kun odottelemme talopakettitarjouksia saapuvaksi. Laitoimme tarjouspyynnön kymmenelle toimittajalle joista ainakin kaksi tekee myös avaimet käteen toimituksena. Kaikilta pyysimme hinnan eriteltynä erilaisilla valmiusasteilla. Niissä riittääkin varmaan kohtuullisesti tulkkaamista... Asiakaspalvelusta noita talotoimittajia ei voi kyllä kehua. Kymmenestä tasan kaksi on kuitannut pyyntömme sähköpostilla ja ainoastaan yksi esitti tarkentavia kysymyksiä. Muista ei ole kuulunut mitään, eikä yhtään tarjousta ole tullut tähän päivään mennessä jonka laitoimme viimeiseksi vastaanottopäiväksi. Ihan kuin autokaupassa asioisi!

LVI- ja sähkösuunnittelijoihin olemme olleet yhteydessä ja molempiin on löytynyt (Rantalan suosittelema) tekijä. Pitää vielä todennäköisesti pyytää molemmista kilpaileva tarjous, mutta kovasti noita suositeltiin, joten hyvältä vaikuttaa. Turpeinen (vm) oli edelleen sitä mieltä että perustuksia voitaisiin aloitella heinäkuussa. Itselle se tuntuu tulevan aika nopsaan kun rakennuslupakaan ei ole vielä haussa - eikä edes piirustuksia tehty! No, huhtikuun aikana olisi pakko päättää toimittaja ja sitten päästään tositoimiin. Onneksi minulla työtahti vähän helpottuu tai ainakin epäsäännöllistyy pariksi viikoksi, joten ehdin nyt edistämään hieman tätä omaa projektiakin.

Keittiötä olemme alkaneet Maken suosituksesta hieman hahmotella. Nythän on vielä mahdollisuus vaikuttaa mm. ikkunoiden paikkaan. Ja toisaalta alustavia tarjouksiakin voisi jo kysellä kustannusarviota varten.

U-keittiö on osoittautunut uskomattoman vaikeaksi! En kertakaikkiaan ole saanut siihen järkevästi sijoitettua astianpesukonetta, vesipistettä ja liettä niin että ne olisivat lähellä toisiaan.  Niinpä tässä päivänä eräänä lähdin kehittelemään ihan toisenlaista ratkaisua, jossa liesi on laiturissa/saarekkeessa. En ole noista saarekejutuista ikinä oikein lämmennyt, mutta sillä saisi ainakin toiminnot lähelle toisiaan.

Tässä Ikean plannerilla tehty hahmottelu:

1466464.jpg

1466465.jpg

1466467.jpg

Mitat eivät tässä mene ihan oikein, eikä Ikealta löydy aivan haluamiani kaappityylejä, mutta aika lähellä tuo voisi olla. Vetolaatikkoja tulee ihan kivasti joten yläkaappeja ei välttämättä edes tarvitse, ainakaan heti alkuun. Saahan niitä lisättyä jos tuntuu että säilytystila loppuu kesken. En ainakaan heti haluaisi blokata ikkunaa kaappien väliin.