Tapasimme tällä viikolla LVI-suunnittelijamme Juha Brunnilan. Hän vaikutti oikein pätevältä tyypiltä ja tapaamisesta jäi tunne, että suunnittelu on osaavissa käsissä.

Juttelimme Juhan kanssa mm. lämmitysjärjestelmistä. Hänen mielestään tämän hetkisistä vaihtoehdoista PILP vesikiertoiseen lattialämmitykseen kytkettynä on paras ratkaisu. Jatkamme tuon systeemin kartoittamista. Toimittajia ei ole onneksi kuin 3-4, eikä laitteitakaan näin isoon taloon kuin muutama mahdollinen, joten eiköhän tuosta selvitystyöstä saada joku tolkku.

Lattialämmityksen osalta Juha toimittaa piirustukset suoraan esim. Warmialle joka tekee suunnitelmat ja laskee tarjouksen. Kustannus on kuulemma asennettuna n. 23-24,-/m2 + PILP:n hinta n. 7.000,-. Poistoilmalämpöpumpun etu on, että se ottaa lämpimästä huoneilmasta lämmön talteen ja lämmittää sillä sekä lattialämmityksen veden että käyttöveden. Ilmastointi hoituu myös samalla laitteella. Itse laite on tavallisen jääkaapin kokoinen ja mahtuu kokonaan tekniseen tilaan. Mitään kammottavia härveleitä ei siis tarvita talon seinille. PILPin hyötysuhde liikkuu parhaimmillaan 50-60% paikkeilla ja sillä pitäisi pärjätä n -15 asteen pakkasille asti. Sen jälkeen se ottaa sähkövastukset käyttöön. Ja toki varaava takka voi kovilla pakkasilla olla tukena.

Puhuimme Juhan kanssa myös vesipisteistä ja mm. keskuspölynimurista, josta hän lupasi myös tehdä suunnitelman. Rantalat kuulemma välittää BEAM-merkkistä imuria, joten pitänee kysyä heiltä "kaupanpäälliseksi".

Varsinaisesti LVI-suunnittelu etenee sitten kun Rantalat palaavat reissusta ja saavat rakennepiirustukset Juhalle. Kesäkuun puoliväliin mennessä pitäisi suunnitelmat olla valmiit.