Tänään kävimme palaveeraamassa Rantalan Maken kanssa. Teimme listan asioista, joita voimme nyt edistää sillä välin kun he ovat reissussa. Rakennuslupapiirustukset syntyvät sitten toukokuun lopussa ja lupa laitetaan sen jälkeen hakuun.

Tällä välin selvitämme:
Maaperätutkimus: alueelle tulee toinenkin Teri-talo ja he olivat teettäneet maaperätutkimuksen. Make suositteli tutkimusta meillekin, sillä maaperä oli ollut jotenkin epätasaista, joten se aiheuttaa jonkinlaista haastetta perustuksien tekemiselle. Juttelemme tästä vielä Turpeisen kanssa, sillä hän sanoi meille aiemmin, että tutkimusta ei kannata tehdä.

Lämmitysjärjestelmä: Sovimme LVI-suunnittelijan kanssa tapaamisen ja juttelemme tästä. Maken kanssa olemme puhuneet poistoilmalämpöpumpusta vesikiertoisella lattialämmityksellä + varaava takka. Maalämpö tuntuu turhan kalliilta investoinnilta...

Keittiökalustesuunnittelu: Pitäisi käydä jonkun kalustemyyjän juttusilla ja pistää keittiösuunnitelmat alkuun jotta saadaan vähän hintaraameja ja lyötyä lukkoon mm. ikkunoiden sijainnit.

Tulisijan valinta: Takan koko ja paikka vaikuttaa perustuspiirrustuksiin...

Starttipalis vastaavan mestarin kanssa

Tarjouspyyntöjä:
kysymme tarjouksia maansiirtourakoinnista, perustusten tekemisestä ym. mistä vain voimme.

Aikataulutus ja hinta-raamit: käymme pankissa sopimassa lopulliset raamit hankkeelle.

Make oli tarkentanut kokonaiskustannusarviota ja nyt liikutaan himpun verran yli 300 000 euron paikkeilla (tästä tontin osuus n. 48.000,-). Talopaketin hinta on 101.300,- ja se tulee säältä suojaan asennettuna, eli aluskate laitetaan paikoilleen. Suurelementeissä on ulkoverhouslaudat, ovet ja ikkunat paikoillaan. Saimme tingattua samaan hintaan vähän paremmat ikkunat (Pihla, U-arvo 1,10) ja Make laatii energiatodistuksen. Aluskateasennuksesta saimme 600,- hinnasta pois. Muuten tuo hinta on kuulemma "tutulle" neuvoteltu, kun Maken vaimohan on siis entinen työkaverini. Paljon tinkivaraa siinä ei siis ollut.

Paketti tulee tontille vk 39 ja elokuun puolivälissä pitäisi viimeistään aloitella perustuksia.

Ensi viikolla olis tarkoitus laittaa hommat vauhdilla eteenpäin. Sovitaan palaverit erinäisten tahojen kanssa ja laaditaan aikataulu. Perjantaina käydään rakennustarkastajan juttusilla. Ja pian pitäisi jo moottorisahankin laulaa tontilla.