Sateinen viikko takana eikä juurikaan ole edistytty. Torstaina tosin oli tehopäivä kun kävimme Isku Keittiöillä suunnittelupalaverissa, soittelin timpurille ja ajoimme Lempäälään katsomaan yhtä vuokrakaksiota.

Olin sopinut suunnitteluajan Marjaana Rantasen kanssa. Ensimmäinen tunti meni käydessä läpi erilaisia ovimalleja ja värivaihtoehtoja. Loputon suo eikä meillä ole mitään käsitystä mitä haluamme. Jotenkin ajatus aina palaa saman suuntaiseen kuin nykyinen keittiömme on, mutta eihän sitä nyt kannattaisi ihan samanlaista tehdä... Lähdimme nyt liikkeelle sileästä valkoisesta ovimallista. Pohdinnassa vielä on josko esim. alakaapit olisivat eri väriset. Saarekkeeseen valitsimme mustan kivitason ja muualla on joko puu- tai laminaattitaso.

Lisäksi kävimme läpi kodinhoitohuoneen, vessat, eteisen ja myös vaatehuoneet. Yläkerran vaatehuoneeseen Marjaana heitti hyvän ajatuksen. Siihen kannattaisi tehdä iso oviaukko, jossa on liukuovet, ja lisäksi vaatehuoneen keskikohtaan saisi vielä poikittain yhden hyllykön. Näin minullle ja Mikolle tulisi molemmille omat komeromme ja koko tilan saisi hyödynnettyä. Nythän olemme harmitelleet, että vaatehuoneeseen jää vähän turhan paljon tyhjää lattiapintaa ja seinille tulevia hyllyjä ei loppujen lopuksi ole kovinkaan paljoa.

Marjaana lupasi suunnitelmat meille jo ensi viikolla. Hiotaan kuvat ensin kuntoon ja keskustellaan sitten hintapolitiikasta.

Soitin torstaina myös yhdelle Maken suosittelemalle Lempääläläiselle timpurille. Pieni paniikki meinasi jo iskeä kun Turpeinen sanoi, ettei tiedä yhtään syksyllä vapaana olevaa timpuria... No, tuo puhelu oli aikamoinen onnenkantamoinen, sillä ko. timpuri sanoi, että hänellä valmistuu yksi kohde nyt elokuussa. Hän olisi siis syyskuusta eteenpäin hyvinkin käytettävissä. On kuulemma tehnyt ennenkin Teri-taloja, ja tuntee Rantalat hyvin. Hän lupasikin pyytää suoraan Rantaloilta talomme piirustukset ja kertoo urakkatarjouksensa meille ensi viikolla.

Maatöistä pyysin Brunnilan suosituksesta tarjouksen J. Haavistolta. Turpeinen oli sitä mieltä että he tekevät kyllä hyvää työtä mutta ovat vähän hintavia. Hän ehdotti edullisempana vaihtoehtona, että hän hommaisi meille kaivurin ja osallistuisimme itse maatöihin. Hänen mainitsema kaivurimies on ollut juuri tekemässä toisen Laasonporttiin tulevan Teri-talon pohjia ja olivat olleet kovin tyytyväisiä. Mikäs siinä, toki voimme olla avustamassa jos joku vaan osaa kertoa mitä (ja miten) pitää tehdä... Kaikki säästö on aina kuitenkin kotiin päin.