Nyt tuntuu että projekti menee taas vauhdilla eteenpäin. Tiistaina saatiin Rantaloilta kaksi valtavaa kirjekuorta jossa oli piirustukset ja esitäytetyt lomakkeet rakennuslupaa varten. Ja tosi selkeä lista asioista, jotka meidän pitää vielä hommata ennen kuin hakemuksen voi viedä kuntaan. Tärkeimpänä tietysti naapureiden nimmareiden metsästys.

Onneksi meillä ei ole tällä hetkellä kuin kaksi naapuria joilta lupa tarvitaan. muut ympäröivät tontit ovat vielä kunnan omistuksessa. Molemmat naapurit saatiin onneksi hyvin kiinni ja viimeiset nimmarit pitäisi saada maanantaina. Samana päivänä Mikko toimittaa hakemuksen Lempäälään.

Keskiviikkona käytiin Topi-keittiöillä katsomassa kalustesuunnitelmia ja saatiin mukaamme kustannusarvio koko talon kiintokalusteista. Suunnitelma on vielä hyvin karkealla tasolla, sillä emme vielä miettineet ovien tyylejä, värejä tms. ihan loppuun asti. Kunhan saatiin kokonaiskuva tarvittavista kaapistoista ja jonkinlainen tilankäyttösuunnitelma.

1622983.jpg

Tämä eka kuva on piirretty lähes täysin sen minun suunnitelman mukaisesti. Sillä erolla että apk:n ja altaan väliin on mahdutettu roskiskaappi ja kulmakaapin ovi on myös isompi. Saarekkeen päässä on paikka baarijakkaralle mutta tämän kuvan nähtyämme totesimme, että tuo ilmassa leijuva taso on paitsi vaarallinen myös tyhmän näköinen...

Alla on suunnittelijan toinen ehdotus, jossa liesi tulisi kulmaan ja saareke olisi pelkkänä vapaana tasopintana.

1622985.jpg

1622980.jpg

Ensivaikutelma tästä ratkaisusta oli hyvä. Pääsisimme eroon siitä ainokaisestakin kulmakaapista! Ja toisaalta tähän mahtuisi nyt kolme 80 cm levyistä laatikostoa (joista kaksi on saarekkeessa). Ainoa asia mikä mietityttää on pienkoneiden sijoittelu (ainoa järkeävä paikka on jääkaapin ja lieden välinen pöytäpinta joka on ahdas). Toisaalta myös tuo saareke tulee olemaan varmaan aika vajaakäytössä, koska se näkyy suoraan olohuoneen sohvalle, joten siinä ei juurikaan voi mitään roinaan säilyttää...

1622986.jpg
Kodinhoitohuone toimii ihan ok. Pesukoneen vieressä laatikossa on toivomani silityslautamekanismi, joten se vähän rikkoo alakaappirivistöä. Ja altaan tälle puolelle tulee siis kurapiste ja sen yläpuolelle avohyllyjä kenkien/ vaatteiden ym. kuivaamista varten. Kurapistettä vastapäätä on pyykkikaappi ja varaus kuivauskaapille. Siivouskomero menee eteiseen.

1622989.jpg
Tuulikaappiin tulee istuintasoa ja puolikorkea kaappi. Tämä oli hyvä oivallus, sillä täysikorkea kaappi olisi voinut olla vähän ahdistava. Eteiseen tulee sitten yksi peililiukuovellinen ja yksi normaaleilla ovilla oleva vaatekaappi.

Vessojen kalustussuunnitelmat saimme myös mutta ne eivät ole oikein sitä mitä haluamme. Tai siis pitää ensin vähän miettiä mitä niihin halutaan. Samoin makuuhuoneiden vaatekaapit oli suunnitelmassa mukana.

Karkeasti arvioiden kustannusarvio näille kalusteille oli 13.000,- ilman altaita ja hanoja. Jatkamme tästä todennäköisesti suunnittelua Isku Keittiöiden kanssa.