Maanantaina tapasimme Brunnilan sillä hän oli saanut LVI-suunnitelmat valmiiksi. Taas saimme ison pinon isoja piirustuksia:vesi- ja viemäröintipiirrokset + kalusteluettelon, ilmanvaihtopiirrokset ja lämmitys/radon piirrokset. Juha oli myös tehnyt suunnitelman keskuspölynimurista sekä imurin letkujen säilytyspaikoista. Letkuille siis laitetaan säilytysputket talon rakenteisiin.

Aika monta häkkyrää noissa piirustuksissa oli, mutta hyvältä vaikutti kaikin puolin. Näin maallikon tasolla ajateltuna (ja sisustuksen kannalta) hyvä asia on se, että ainoastaan tuulikaappiin tulee pieni kotelo putkistolle, muuten ne menevät talon rakenteissa. Myös kylppäreiden vesipisteiden putket.

Näillä päästään nyt siis kyselemään urakkatarjouksia ja suunnittelemaan maatöitä. Lopulliset piirustukset Juha lupasi tehdä sitten kun talo on lopullisessa kuosissaan (eli kun mm. keittiö- ja kylpyhuonekalustus on lyöty lukkoon). Olemme kyllä kaikin puolin olleet Juhaan tyytyväisiä. Erinomaista palvelua olemme saaneet!

Puhuimme Juhan kanssa myös poistoilmalämpöpumpuista. Make oli tehnyt rakennuslupaan liitettävän energiatodistuksen. Ensimmäisessä vaiheessa talomme sijoittui D-luokkaan. Olimme tästä vähän kummissamme, sillä odotukset olivat hurjan paljon korkeammalla. Olemmehan koko ajan puhuneet energiatehokkaan talon rakentamisesta. Tuo D-tulos tuli Niben Fighter 410P (170 l varaajalla) pumpulla. Kun Make vaihtoi pumpun Ilto Comfortiin, energialuokka hypähtikin yhtäkkiä A-luokkaan! Aivan käsittämätön ero noilla laitteilla, ja Juha vahvasti epäili voiko tuo pitää paikkansa. Käytännössä ovat kuulemma aivan toisiaan vastaavia laitteita. Make selitti asiaa sillä, että Nibe antaa paljon huonomman luvun laitteen hyötysuhteeksi (muistaakseni 45%) kuin Ilto (120%). No, tällä hetkellä nuo laskelmat ovat täysin teoreettisia, mutta on ihan mielenkiintoista nähdä mikä lopullinen tulos tulee olemaan. Toivottavasti ainakin parempi kuin tuo D, sillä ainakin ikkunat (U= 1,10) ja ovet (1,0) ovat tavallista paremmat ja yläpohjassakin on kunnon eristeet (400 mm, U= 0,12).

Nyt to-do listalla on siis urakkatarjousten kyselyä, keittiösuunnitelmien jatkamista, sähkösuunnittelun kännistäminen, PILPien, lattialämmityksen ja keskuspölynimurien vertailu/tarjoukset, vakuutukset, tontilla puiden pilkkominen jne...