Tämän viikon olemme edistäneet raksailuja ihan kiitettävästi tai ainakin ottaneet asioista selvää. Tiistaina käytiin kirjoittamassa vuokrasopimus Lempäälän keskustassa olevasta kerrostalokaksiosta, joten yksi huoli on nyt vähemmän tässä projektissa. Avaimet saimme jo kämppään, mutta varsinainen muutto tapahtuu elokuun viimeisellä viikolla.

Keskiviikko-iltana kävi naapuri näyttämässä omia kuviaan ja hakemassa nimmarit rakennuslupahakemukseen. Olivat myös päätyneet Teri-taloihin ja heidän paketti tulee pari viikkoa meidän jälkeen. Tosi hyvältä näytti heidänkin pohjaratkaisunsa ja asemapiirroskin oli meidän kannaltamme oikein hyvä. Heidän autotalli tulee siis meidän katoksen viereen, myös 2 m rajasta, mutta se on hieman pidempi, eli antaa hyvin suojaa takapihalle.

Puhuimme naapurin kanssa myös mm. risujen hävittämisestä. Tuumasimme, että voisimme pitää polttotalkoot lähiviikkoina nyt kun maakin on näin märkää. Pitäisi vaan ensin saada kaupungin puutarhurilta lupa ison koivun kaadolle jotta nekin risut saisi kokkoon mukaan.

Rakennuslupahakemus on nyt ollut kolme viikkoa kunnassa. Soittelin toimistoarkkitehdille, ja prosessissa se kuulemma on edelleen. Yläkerrassa olemme hieman ylittäneet sallitun kerrosalan ja värikin on ohjeista hieman poikkeava (= vaaleampi). Nämä asiat siis vielä vähän jännittää, menevätkö läpi. Ongelma on myös se, että rakennustarkastaja on heinäkuun loppuun asti lomalla, ja hänen sanansa tuntuu tuolla olevan laki. Eivät siis muut oikein uskalla tehdä päätöksiä. Turpeinen oli tänään käynyt kunnassa ja saanut kuulemma jotain selville luvastamme. En saanut häntä kiinni joten en tiedä tarkemmin. Olisi kyllä  hienoa jos lupa saataisiin pian, sillä Rantalan Make painostaa jo antamaan tehtaalle valmistuslupaa. Se kun pitää antaa viim. 12 viikkoa ennen toimitusta.

Sähkösuunnittelun kanssa olemme vähän töpänneet. Kiire tulee. Se on jotenkin jäänyt muiden asioiden jalkoihin ja nyt kaikki ovat jo lomalla. Pirkkalalainen suunnittelija lupasi tehdä suunnitelmat elokuun alussa. Vähän tiukille kyllä menee, kun suunnitelmat pitää olla talotehtaalla elokuun puoliväliin mennessä. Valaistussuunnittelu ym. huomioiden tuo ei ole ehkä ihan niin helppo juttu kuin LVI-suunnitelmat.

Timpuri, Hietaniemen Markku, kävi hakemassa piirustukset torstaina ja lupasi urakkatarjouksen parin viikon päästä. Tekee kuulemma poikansa kanssa hommia. Vaikutti kyllä ihan asialliselta ja jämäkältä tyypiltä. Pitäisi jostain löytää vielä toinen timpuri, jotta saisimme kilpailevan tarjouksen.

Maatöistä saimme tarjouksen J.Haavistolta (n. 11t € + sorat 7-9t). Ovat tehneet mm. naapuruston Design-talojen maatyöt. Turpeinen tosin suositteli, että osallistuisimme itse töiden tekoon ja hän hommaisi meille kaivurimiehen. Lisäksi tarvittaisiin tuntipalkalla putkimies, sorat ja tärytyskone vuokralle. Willen Valulta pyydetään tarjous betonisokkelin valamisesta. Näin säästämme kuulemma 3-4t€, mikä kuulostaa erinomaisen hyvältä.

Warmialta saimme tarjouksen lattialämmityksestä asennettuna (n. 4.300,-). Samoin sain Beamilta alustavan suunnitelman keskuspölynimurista jonka perusteella voisimme pyytää tarjouksen. Oli kyllä aika suppea suunnitelma (alhaalla ja ylhäällä vain yhdet imurasiat eikä mm. rikkaluukkuja jotka voisivat olla ihan hyviä esim. keittiössä ja kkh:ssa), joten sitä pitänee vielä tarkentaa. Allawayltä voisi myös pyytää tarjouksen.

Tänään kävimme Isku Keittiöillä Marjaanan juttusilla. Hän oli saanut keittiösuunnitelmat valmiiksi ja myös osan muista kalustesuunnitelmista. Keittiössä lähdettiin ratkaisusta, jossa liesi on saarekkeessa. Uuni siirrettiin lieden alle jolloin jääkaapin viereen jää paremmin laskutilaa. Astianpesukoneen yläpuolelle tulevia kaappeja vatvottiin jokunen tovi, mutta nyt ollaan mielestämme aika hyvän ratkaisun äärellä. Säilytystilaa on runsaasti, samoin laskutilaa ja kaikki toiminnot ovat tosi hyvin sijoiteltu. Suuri kysymys on nyt vaan kaappien ja tasojen väri ja tyyli....

Kodinhoitohuoneeseen Marjaana oli saanut myös hyvin kaapit järjestymään. Järjestys on periaatteessa sama kuin Topin suunnitelmassa mutta jotenkin vähän loogisempi. Makuuhuoneiden kaapistot olivat myös oikein hyvät ja meidän vaatehuoneeseen hän oli ideoinut todella loistavan ratkaisun. Vaatehuone jaetaan kahdeksi osastoksi jolloin meille molemmille tulee omat huoneet. Ja oviksi liukuovet joka saa joko osittain tai kokonaan pois tieltä. Alustava hintalappu näille kaikille oli kyllä melkoinen, mutta suunnitelmat on tehtykin laatua säästelemättä... Karsittavaa kyllä löytyy helpostikin, jos (ja kun) tarvetta tulee.