Olipas outoa olla tontilla arkipäivänä. Kova vilinä siellä olikin, sillä moni muukin näyttää olevan lomalla. Sälliset tekivät Teri-talonsa perustuksia ja käviemme tervehtimässä heidänkin kaivurimiehenään häärivää Ojansivun Samia. Myös Turpeinen kävi moikkaamassa, ja pohti, josko Sällisiltä olis tuotu ylimääräistä täyttömaata meidän tontille. Ei kuitenkaan uskaltanut tuoda, kun arveli, että omasta kuopasta tulee riittävästi. Toivottavasti näin on, sillä nyt olisi maat saanut läheltä.

Sami siis lupasi tulla meille hommiin elokuussa, joten siitä se sitten lähtee.

Tänään raadettiin jälleen pitkä päivä puita pilkkomalla. Mikko sai seitsemässä tunnissa jäljellä olleen puupinon pienittyä joten nyt se puhde on hoidettu. Torstaina kuitenkin kaadetaan iso koivu, joten vähintään yhtä kova urakka on vielä edessä. Polttopuuta on nyt ainakin reilusti, joten aika usein saa takka lämmetä ennen kuin nuo kaikki on poltettu.

Minä harventelin koivun ympärillä olevaa kuusikkoa ja totesin, ettei siinä juuri säästettävää ole. Muutaman pikkukuusen voi varmaan jättää rajalle, mutta isommat joutuu kaatamaan pois. Ovat joka tapauksessa istutusalueella, johon on asemakaavassa määrätty istuettavaksi puurivi (8 m tiestä). Joten ehkä on parempi, että havut raivataan pois lehtipuiden tieltä. Tontin kulmaan jää kuitenkin kivikasa, joka voi olla ihan kiva "sisustuselementti". Mutta katsotaan nyt miltä se näyttää sitten kun koko tontti on myllätty.

Rakennusluvat takkuavat kunnassa oikein tosissaan. Turpeinen kertoi, että viime viikolla oli tehty päätökset hakemuksista, jotka oli jätetty huhtikuun alussa! Meidänkään paperit eivät ole vielä valmiina, mutta teknisesti lupa pitäisi olla jo kunnossa. Eivät ole Sällisetkään kuulemma vielä saaneet autotallilleen lupaa vaikka tekevät jo pohjia.