Mikko kävi tänään hyväksyttämässä LVI-piirustukset kunnassa ja laittoi vesilaitokselle hakemuksen liittymistä. Minä hoidin sähkösopimuksen ja tilasin mittauskeskuksen asennuksen keskiviikolle 6.8. Samalla tuli hoidettua vuokrakämpän sähkösoppari ja nettiliittymän siirto.

Aivan törkeän kalliita nuo liittymämaksutkin ovat. Niistä rahastetaan yhteensä melkein kymppitonni, vaikka piuhat on valmiina tontin rajalla. Kovat rahat yhtiöt saavat noista kun meidänkin alueella kymmenet rakentajat pulittavat tuollaisen summan.

LVI-urakka ja KVV- + IV-työnjohto sovittiin Janne Lipsosen kanssa. Hän pystyy toimittamaan ja asentamaan putkihommien lisäksi, IV-laitteet, PILPin ja lattialämmityksen. Täytyy kuitenkin vielä kysellä vähän noiden hintoja erikseenkin.

Betonivalusta saatiin tarjous Wille Valulta ja todennäköisesti otetaan urakka heiltä. Kaivurimiehen kanssa pitäisi onnistua ulkopuoliset putkivedot.

Useammalta timpurilta ollaan kyselty tarjouksia mutta vielä ei olla saatu kuin yksi "sikakallis" tarjous. Se on kuitenkin positiivista, että ainoastaan yksi (LVI) urakoitsija on kieltäytynyt tarjoamasta kiireiden vuoksi, kaikilla muilla näyttäisi olevan aikaa.

Sähkösuunnittelu starttaa ensi viikolla ja sitten päästään hakemaan urakoitsijaa siihenkin hommaan.