Lempäälän kunta jakoi omakotitalotontteja sekä keväällä että syksyllä 2007. Suurin osa tonteista oli uudella Laasonportin asuinalueella Lempäälän keskustan ja moottoritien välimaastossa. Kävimme jo keväällä paikkaa katsomassa ja minä ihastuin siihen heti: maalaismaisemaa järvineen ja peltoineen vain kivenheiton päässä moottoritiestä ja kuntakeskuksen palveluista.

Aivan mieleistä tonttia ei kuitenkaan sillä kertaa alueelta löytynyt, ja jako tarjousten perusteella vähän arvelutti, joten emme vielä lähteneet kisaan mukaan. Kesän aikana katsastimme muutamia yksityisten myymiä tontteja, mutta ne olivat järjestään turhan kovissa hinnoissa.

Ajatus Laasonportista jäi siis kytemään mieleen ja kun syksyn tonttitiedot tulivat julki, lähdimme jälleen katsastamaan paikkaa. Tällä kertaa jaossa oleva alue tuntui jo paremmalta. Jaossa oli tontteja aivan uudelta alueelta, Vatsoilantien ja Paltuntien varrelta.

1186379.jpg

Tällä kertaa tontit jaettiin ennalta määrätyillä hinnoilla ja ne oli mahdollisuus myös vuokrata. Päätimme jättää hakemuksen kunnalle. Ensisijaisena vaihtoehtona haimme Paltuntien päässä olevaa tonttia 829-1. Seuraaviksi laitoimme Vatsoilantieltä tontit 826-2-4. Kaikkien tonttien koko oli n. 1000 m2 ja hinnat 41-46 000 €. Tonttihakemus piti jättää kunnalle 7.11. mennessä.

Päätös tonttien saajista tuli joulukuun puolivälissä. Tontteja oli jaossa yhteensä 25 kpl ja hakemuksia oli tullut 24 kpl. Meille oli päätetty antaa tontti nro. 826-4. Tontin koko on 1058 m2 ja rakennusoikeutta siinä on 265 kem2.

Päätöksen tultua harmittelimme, että emme saaneet ykkössuosikkiamme. Sitä olikin hakenut kaikkiaan kuusi perhettä ensisijaisena vaihtoehtona. Kävimme perjantaina 5.1. katsomassa vielä tonttia paikan päällä. Päästyämme Laasonporttiin totesimme lähes heti, että meille annettu tontti onkin itseasiassa aika hyvä. Se on suurin Vatsoilantien eteläpuolen tonteista ja tontin takarajalta alkaa kumpuinen metsikkö, mutta silti siinä ei ole suuria varjostavia puita juuri meidän tontin kohdalla. Kumpu on varmasti ihana leikkipaikka lapsille ja lisäksi siitä pääsee polkua pitkin suoraan lähellä kulkeville metsäteille. Puusto estää näkyvyyden myös puiston toisella laidalla oleville taloille. Pelkomme tontin varjoisuudesta osoittautui siis aivan turhaksi, varsinkin kun eteläpuolen naapuritontilta todennäköisesti kaadetaan puut pois. Kunnan kaavoitusinsinööri kertoi myös, että puiston puolelta saa tarvittaessa karsia liikaa varjostavia puita.

1187221.jpg

Marraskuussa otettuja kuvia alueelta. Vatsoilantie menee auton takaa, tämä kuva on siis otettu Paltuntieltä. Meidän tontti on Vatsoilantiellä siten, että se alkaa vähän tuon kuvassa keskellä olevan liitoskohdan vasemmalta puolelta ja päättyy mustaan länttii joka on pieni kuusi. Tontin raja menee kuusen takaa. Tämä kuva katsoo lounaaseen.

1187220.jpg
Näkymä pohjoiseen kohti Ahtialanjärveä ja Lempäälän keskustaa
(järvi ja keskusta pilkottaa pellon takana nuolen kohdalla).


Pitkällisen ja hermojakin raastavan pohdinnan jälkeen päätimme ottaa tontin vastaan.Tontista pitää maksaa varausmaksu tammikuun loppuun mennessä ja kaupat pitää tehdä 14.3.2008 mennessä. Talon pitää olla muuttotarkastettu kolmen vuoden kuluessa kaupanteosta. Nyt siis pankkiin ja talotehtaiden puheille. Myös Pirkkalan asunto pitää laittaa kevään aikana myyntiin ja jostain on löydettävä edullinen vuokra-asunto rakennusajaksi. Varsinaiseen rakennusurakkaan ryhdymme todennäköisesti keväällä 2009.