Viimeiset kommentit on nyt annettu taloluonnoksista ja korjatut versiot meidän pitäisi saada tämän viikon loppupuolella. Muutoksia ei enää juurikaan tullut ja kadunpuoleisen julkisivun suhteen päätimme lähteä liikkeelle vaihtoehdolla, jossa yläkertaan tulee poikkiharja. Tuo se sen verran näyttävyyttä julkkariin. Tuohan on vaihtoehdoista kallein ratkaisu, joten toisaalta sitten tiedämme mistä lähdemme ensimmäisenä "karsimaan" jos budjetti paukkuu yli.

Ulkonäköseikan lisäksi päätöksemme perustui siihen, että yläkerran WC:seen saadaan täyskorkeaa tilaa. Ehkä sinne sitten mahtuu paremmin koko perhe aamutoimilleen eikä pytylle tarvitse peruuttaa kun katto ei tule vastaan. Rapuistakin tulee valoisat, vaikka suuri ikkuna vähän turha siinä onkin.

Rantalan Make lupasi laskea meille viikonlopuksi sekä talopaketin hinnan että kokonaiskustannusarvion. Kustiksesta hän tekee kolme versiota skaalalla: edullisin - keski - kallein max. Todellisuus on sitten kuulemma jotain tuosta keskivaiheilta. Hyvää palvelua kuitenkin.

Käymme tekemässä tonttikaupat kunnassa tämän viikon perjantaina. Vastaavalle mestarille laitoin muutamia lisäkysymyksiä hänen soppariin liittyen, mutta eiköhän sekin saada sovittua pian. Talopakettien tarjouskyselyt voisi laittaa ensi viikolla liikkeelle ja huhtikuun loppuun mennessä olisi tarjoukset hyvä olla käsissä. Sitten pitäisi kai alkaa tekemään isoja päätöksiä... Nykyisestä asunnostamme on kaupat vireillä joten senkin suhteen ollaan ihan hyvässä vaiheessa.

Alla vielä kuva tontilta, jonka kävin nappaamassa viime perjantaina. Alueelle oli jo noussut kolme Design-talojen kylttiä ja yhdessä oli aloitettu jo perustusten teko. Näistä kaksi sijoittui meidän taloa vastapäätä. Joten koska Design talot valmistuvat tietääkseni kohtalaisen nopeasti (se on avaimet käteen-paketti), valmistuu meidän talo varmaan viimeisten joukossa ihan lähinaapurustosta. Päästään siis muuttamaan suht valmiiseen naapurustoon.

1408857.jpg
Kuva on otettu n. klo. 17 aurinkoisena Pitkäperjantaina. Ilokseni totesin, että aurinko oli tuohon aikaan jo kiertänyt tontin oikean takakulman yli, eli keskipäivällä aurinko paistaa suoraan tätä kuvaa vasten takapihallemme. Kuvittelin jotenkin että vasta ilta-aurinko paistaisi suoraan tontille.

Tästä kuvasta pystyy ehkä hieman hahmottamaan sitä, kuinka avoin tontin takaosa on kunhan tuo risukko raivataan talon tieltä. Tontin vasen etukulma on vasemmalla olevien kuusten takana.