Keskiviikkona kävimme pankissa varmistamassa että rahoituskuviot ovat kunnossa. Saimme jopa kehuja pankkivirkailijalta hyvin suunnitellusta prosessista. Pankin kannalta tärkeintä on kai se, että saamme nykyisestä asunnostamme rahat ennen kuin talolainaa nostetaan.

Torstaina uskalsimme sitten viimein pistää nimet Teri-talojen soppariin. Samalla saimme ensimmäiset versiot arkkitehtipiirustuksista jotka menevät rakennuslupahakemuksen mukaan. Lupasimme kommentoida piirustuksia tämän viikon loppuun mennessä, ja ensi viikolla saadaan sitten ihan lopulliset kuvat. Nyt tämä alkaa tuntua jo ihan oikealta taloprojektilta kun saimme sellaiset hervottoman isoille papereille tulostetut, taitetut piirrustukset. Asemapiiros oli nyt myös ensi kertaa näytillä. Ja lähtiessä saimme mukaamme vielä työmaakyltin! Tekisi mieli käydä pystyttämässä se heti tontille...

1604296.jpg

Asemapiirros: Tontin tienpuoleiselle sivulle on määrätty 8 metrin levyinen istutusvyöhyke, johon pitää istuttaa puita. Talo on sijoitettu oheelliselle alueelle (katkoviivat) siten, että se on mahdollisimman lähellä tietä. Aika tasan puolet tontista jää siis oleskelupihaksi.

1604321.jpg

Julkisivu tiellepäin: Tähän ei juurikaan ole muutoksia tullut muuten kuin että pääovi vaihdettiin toiseen malliin ja Kari oli hieman pienentänyt poikkiharjan ikkunoita. Ovat kyllä nyt paremman näköiset. Autokato on 20 cm alempana kuin itse talo, joten pääovelle ja khh:n ovelle on muutama porras. Katkoviiva talon alapuolella on nykyinen tontin korkeus, eli kovin paljon ei tarvitse nostoja tehdä varsinkin kun tuo autokatos on alempana.

Kari oli myös korottanut yläkertaa pitkiltä sivuilta 10 cm, jotta yläkerran huoneisiin tulee enemmän tilaa. Talon neliömäärä nousi samalla 163 m2:iin. Ihan hyvä muutos, sillä nyt makuuhuoneiden matalin kohta on 140 cm. Pohdimme, että noita yläkerran pikkuikkunoita voisi myös suurentaa 10 cm, eli saman kokoisiksi kuin pääoven vieressä olevat portaiden ja kylpyhuoneen ikkunat.

1604352.jpg

Takapiha: Kirjastohuoneen ikkuna on suurennettu saman korkuiseksi kuin olkkarin ikkunat. Ja siis nuo yläkerran pikkuikkunat saavat hieman lisää korkeutta. Autokatoksen lumieste on tässä väärässä paikassa, pitäisi olla tuossa kulkuaukon kohdalla.

Myös eteläpäädyn kapeat pikkuikkunat kasvatettiin hieman korkeammiksi, kun keittiössä ikkunan eteen ei tule lainkaan kaappeja.

Kyllä tämä tuntuu loputtomalta prosessilta. Aina tulee jotain muutoksia mieleen...

Kävin muuten Lempäälän kunnan sivuilta katsomassa kevään tonttijaon tulokset. 14 tonttia oli tuolta meidän alueelta ollut jaossa ja hakemuksia oli tullut vain kahdeksan! Molemmat meidän itäpuolella olevat tontit oli nyt varattu, vastapäistä tonttia vielä ei. Eli lisää naapureita tiedossa.

Ja naapureista puheen ollen: törmäsimme torstaina Rantaloiden toimistolla länsipuolen naapuriimme. Olipa mukava tavata ihan livenä kun muutaman kerran olemme puhelimessa jutelleet. Hekin ovat kysyneet Teriltä tarjousta mutta heidän talonsa tulee olemaan enemmän "moderni"-tyyppinen.