Tästä se sitten lähtee - kauan haaveissa ollut oman kodin rakennusprojekti. Tai ainainen haave se on ollut ainakin minulle, Merville. Mikko on lähtenyt kelkkaan mukaan pienen pehmittelyn jälkeen :)

Ajatus on siis kypsynyt päässä jo pitkään. Varsinaisesti homma lähti liikkeelle aktiivisella tontin etsinnällä noin vuosi sitten, talvella 2007. Vaikka pidämmekin kovasti nykyisestä rivitalokolmiostamme Pirkkalassa, alkaa se auttamatta jäädä pieneksi. Varsinkin jos perheemme tästä vielä kasvaa. Olemme jo pidemmän aikaa katselleet suurempia asuntoja ja valmiita omakotitaloja, mutta mitään sopivaa ei oikein ole tullut vastaan. Lisäksi valmiiden asuntojen hinnat ovat kahden viime vuoden aikana pompanneet niin huimiin lukemiin, että ajatus oman ja varmasti mieleisen talon rakentamisesta alkoi tuntua aina vaan järkevämmältä ratkaisulta; tiedostaen toki sen, ettei se rakentaminenkaan ilmaista ole.

Olemme kotiutuneet hyvin Pirkkalaan ja toiveena olikin pysyä täällä myös jatkossa. Tonttien hinnat ovat kuitenkin kolminkertaistuneet Pirkkalassa 3-4 viime vuoden aikana, ja olivat viimeisimmässä kunnan tonttijaossa jo sellaisissa lukemissa ettemme voineet edes haaveilla tontin hakemisesta täältä. Niinpä piti lähteä miettimään muita vaihtoehtoja. Se oli selvää, että Pirkanmaalla haluamme pysyä.

Punnitsimme pitkään erilaisia vaihtoehtoja: haluammeko asua lähellä Tamperetta taajamassa, jossa palvelut ovat lähellä, vai lähtisimmekö halvempien ja isompien tonttien perässä maaseudulle jossa koirille ja lapsille olisi tilaa temmeltää. Hyvin nopeasti keskityimme kartoittamaan tonttitarjontaa Lempäälän suunnalta, ja myös Vesilahti oli pitkään ajatuksissa mukana.

Lempäälän etuja ovat hyvät liikenneyhteydet Tampereelle ja toisaalta myös etelään päin. Se tuntui muutenkin mukavalta kunnalta. Vesilahti on Mikon työn puolesta tullut tutuksi ja siinä viehätti edullisemman hintatason lisäksi myös upeat maisemat ja etenkin kirkonkylän idyllinen tunnelma. Matkaa Tampereelle tosin on enemmän. Muut Tampereen ympäristökunnat putosivat pois vaihtoehtojen listalta milloin mistäkin syystä, pääosin sijainnin ja yhteyksien vuoksi. Ja toisaalta, Lempäälä on aina tuntunut jotenkin omalta, onhan isänikin siellä nuoruuttaan viettänyt.

Pikkuhiljaa Lempäälä jäi ainoaksi vaihtoehdoksi. Sieltä oli myös hyvin tontteja tarjolla, sekä kunnan puolesta että yksityisten myyminä.