Otettiin tässä vähän huomaamattamme parin viikon aikalisä suunnitteluun. Jotenkin projektin edistäminen Talotekon kanssa ei tuntunut luontevalta ja kun kävimme Asta-messuilla juttelemassa työkaverini miehen kanssa, joka edustaa Teri-taloja, päätimme vaihtaa keskustelukumppania. Talotekolta saimme kyllä tarjouksen noilla piirroksilla mutta ei olla sen jälkeen oltu heihin yhteydessä.

Jo suunnitellussa pohjassa oli vielä useita ongelmakohtia, joten päätimme aloittaa lähes puhtaalta pöydältä Teri-talojen kanssa. Löysin kuitenkin eilen yhden Herrala-talojen mallin, joka osoittautui lähes täydelliseksi, joten lopulta tämänpäiväinen keskustelu kävi aika helposti. Alakerta otettiin siis lähes suoraan Herralalta ja yläkerta noudattelee aikaisempia piirustuksia.

GetImage.asp?img=5314&w=640&h=480
Herrala-talot

Tässä pohjassa toteutuu oikeastaan kaikki toiveet: tuulikaappi, erillinen pukeutumistila pesuhuoneelle (khh:n eteen voi vetäistä vaikka verhon saunomisen ajaksi), näppärän kokoiset keittiö ja olohuone, hulppeasti eteisen kaappitilaa (tosin kirjastohuonetta pienennetään kaappien verran ja siihen tulee vaatehuone). Samoin rappusten alle saadaan varastotilaa.

Todennäköistä kuitenkin on, että pohjan mittasuhteet hieman muuttuvat, sillä talon viereen mahdutetaan 2 auton katospaikka varastoineen. Oli kuitenkin hienoa, että arkkitehti oli itse mukana keskustelemassa kanssamme, joten hän kuuli suoraan toiveemme. Myös miesten parinkymmenen vuoden kokemus näkyi ja kuului. Nyt tuntuu, että projektimme on osaavissa käsissä.

Ensi viikon aikana lupasivat meille luonnospiirustukset joten tästä se taas lähtee...