Luulin jo löytäneeni täydellisen pohjaratkaisun, eli tämän:

Jetta-Talot:Vienola 2

tai Vienola 3

Mutta näitä hyviä ja entistä parempia tupsahtelee aina vaan lisää...

Jetta-Talot: Juhola 2
Jetta-Talot: Pioni
Sami-Talo: Sami-154K
Kodikas-Talot: Tyrskyntähti

Ihan täydellistä ei ole kuitenkaan löytynyt eli pienen pieniä muutosideoita on tullut noihin kaikkiin. On tämä hankalaa... Ja niin ihanaa!

Huomaan kiinnittäväni päähuomion kodinhoitohuoneen sijoitteluun ja kokoon. Tuo keittiö-ruokailutila-olohuone-työhuone akseli alkaa olla jo aika hahmollaan, mutta kodinhoitohuoneelle asetan siis aika suuret vaatimukset: sen tulisi olla mahdollisimman suuri, ei liian käytävämäinen ja vaatehuone jossain sen tai eteisen yhteydessä on ehdoton plussa. Ja toisaalta khh:ssa olisi hyvä olla pieni alue joka toimisi pukeutumistilana (=paikka yhdelle penkille tms.) pesuhuoneeseen.

Miksi näin: koska khh tulee todennäköisesti olemaan paikka jossa koira(t) pääsääntöisesti asustelevat, joten sen pitää olla tilava. Lisäksi sinne pitää mahtua tosi paljon kaappitilaa kaikille ulkoiluvaatteille (joita meillä on pilvin pimein), liinavaatteille jne. Ja lisäksi siellä pitää olla kuraeteinen ja paikka, jonne voi ripustella kuraiset ja märät ulkovaatteet kuivumaan. Ja tietenkin pesutornit ja muu pyykkihuolto. Nuo on kaikki sellaisia asioita ja toimintoja mitä en halua mihinkään muualle asuntoon.

Yläkertakin on hahmottumassa yhden suuremman ja kahden pienen makuuhuoneen kompleksiksi. Lisäksi haluan sinne kylpyhuoneen jossa on suihku (tai ehkä jopa pieni kylpyamme...). Todennäköisesti joudumme tällöin luopumaan aulatilan erillisestä vaatehuoneesta. Parvekkeen haluaisin olevan aulatilan yhteydessä (jolloin se on suoraan tontin takaosaa kohden ja ilmansuunnallisesti länteen), vaikka toisaalta olen miettinyt, että tarvitseeko sellaista parveketta ollenkaan. Voisikohan sen korvata raskalaistyyppisellä ratkaisulla - sillä petivaatteiden tuuletusmahdollisuus pitää yläkerrassa olla.

Pitäisi myös selvittää saako tontille rakentaa osittain kaksikerroksisen talon. Yläkerran viistot sisäkatot syövät tosi paljon neliöitä joten täyskorkeat huoneet olisivat kyllä tosi hyvä juttu. Etenkin kylppärin sijoittaminen viiston katon alle on tosi hankalaa, ja lopputulos on varmasti ahdistava...

Suunnitelmat ovat siis edelleen vaiheessa, jossa ei mietitä kustannuksia vaan sitä mikä tuntuu tarpeelliselta. Realiteetit iskevät päin naamaa siinä vaiheessa kun lähdetään toimittajien puheille ja aletaan kokoilla kustannusarvioita... Mutta sen aika ei ole ihan vielä. :)

Konkretiatasolla ollaan edelleen siinä vaiheessa, että tonttikaupat pitäisi tehdä lähiviikkoina, kunhan saadaan rahoituskuviot kuntoon. Sen jälkeen saadaan kunnalta tarkemmat mittapiirustukset tontista ja voidaan aloittaa kontaktointi talotoimittajiin.